Sivut

torstai 23. toukokuuta 2013

Suklaantuoksuista saippuaa

Ystäväni oli kylässä viikonloppuna ja päätimme tehdä yhdessä saippuaa. Olin miettinyt jo jonkin aikaa tekeväni suklaasaippuaa, joten kokeilimme sitä. Reseptinä käytimme sitruunasaippuasta tuttua reseptiä. Kotona ei kuitenkaan ollut suklaata rouhittavaksi, joten päädyin vain käyttämään suklaantuoksuista tuoksuöljyä ja kaakaojauhetta värjäämään saippuamassaa. Pinnan "kuorrutuksen" värjäsimme valkoisella pigmentillä ja koristelimme sen lopuksi vielä kaakaojauheella. En uskaltanut kiisselöittää saippuaa tarpeeksi pitkään jämähtämisen pelossa, joten tajusin valkoisen massan olevan liian löysää muotoiluun. Sekoitin sitä vielä erikseen pikkuisen ja siitä saikin sitten sopivasti muotoiltua kuorrutuksen. Onneksi se ei pahemmin uponnut ruskeaan löysempään massaan.

Hauskaa tehdä leivoksen näköistä saippuaa, joka tuoksuukin herkulliselta :) Saa nähdä jääkö tuohon kuinka vahvaa tuoksua, sillä voi olla että laitoin tuoksuöljyä turhan vähän siihen.

Miuta kiinnostaisi kokeilla tehdä itselleni shamppoota, mutta sopivan tuntuista ohjetta ei ole vielä tullut vastaan. Hoitoainetta varten tilasin tänään emulgointiainetta (ja siinä ohessa muutaman tarjoustuoksuöljynkin), joten pian pääsen testaamaan avokadoöljyhoitoainetta!3 kommenttia:

 1. Saippuasi näyttävät ihan leivoksilta tai jäätelöpaloilta! Jos toisit lusikan kanssa eteen, voisin erehtyä maistamaan.

  VastaaPoista
 2. Tämä on kaunis :) Leivosmaista herkullisuutta ja väritkin ovat kohdallaan, kokonaisuus on kyllä upea!

  Omissa testeissäni tekemäni olut-kananmuna on ollut tähän astisista shampoista paras. Eivät hiukset rasvoitu etikkahuuhtelun kanssa käytettynä ja minulla ohut lasimainen hius saa myös hieman karheutta siitä. Myös se kamomilla-porkkana toimi hyvin, mutta ei mielestäni yhtä hyvin kuin tämä viimeisin. Shampoossa onkin aina kylmämenetelmä vähän ilkeä, kun tuloksia pitää odotella se kuusi viikkoa ja pahimmassa tapauksessa shampoo ei sovikaan omalle tukalle yhtään. Ja toivottavasti pääset pian testaamaan hoitoaineen, pidemmällä tukalla tykkäsin siitä itse kovasti! :)

  Tuossa on aina oma lystinsä, kun koettaa arvuutella miten paksuksi kiisseliksi uskaltaa minkäkin tehdä, etenkin jos meinaa koristeluita niillä massoilla tehdä :D Oman jännityksensä kun tekee sitten vielä aina ne värit ja tuoksuöljyt, minulla kaakao on yleensä jäsäyttänyt massaa kohtalaisella vauhdilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Eli siis shampoopalalalla pesun jälkeen huuhtelet hiukset vielä etikkavedellä? Ja sitten vasta hoitoaine (jos käyttää)? Okei, tää onkin uusi tieto. Jep, pitää yrittää etsiä sopivaa ohjetta ja muiden kokemusten pohjalta testailla jotain. Toivottavasti tässä maastokauden alkaessa jaksaa tehdä saippuoitakin :) Onneksi tämä on kuitenkin melko nopeaa puuhastelua.

   Poista